剑桥雅思13 Test4阅读passage 2真题+解析


发布人:admin           2019-04-18 17:50:24

分享到:1

摘要: 雅思备考资料有哪些?这是许多备考雅思的同学都会问到的问题。其实,雅思资料有很多,但是大家在备考中应该选择优质的备考资料,比如,剑桥雅思真题?下面,三立在线为大家带来剑桥雅思13 Test4阅读passage 2真题+解析,希望能对大家备考雅思有所帮助。 体裁议论文 主要内容本文探讨了保护土壤质量的重要性与措施。 结构A部分:土壤|可

   雅思备考资料有哪些?这是许多备考雅思的同学都会问到的问题。其实,雅思资料有很多,但是大家在备考中应该选择优质的备考资料,比如,剑桥雅思真题?下面,三立在线为大家带来剑桥雅思13 Test4阅读passage 2真题+解析,希望能对大家备考雅思有所帮助。

  体裁议论文

  主要内容本文探讨了保护土壤质量的重要性与措施。

  结构A部分:土壤|可题危及人类,亟待解决

  B部分:土壤对人类存续的重要意义。

  C部分:土壤退化的主要原因。

  D部分:哈伯-博斯制氨法的使用与危害。

  E部分: Pius floris开发的保护上壤的混合物

  F部分:人们不断开发统计全球士壤退化枓时小汽

  G部分:亟待解决的川题详述。

  剑桥雅思13Test4雅思阅读passage2题目如下:

  Questions 14-17

  Complete the summary below.

  Write ONE WORD ONLY from the passage for each answer.

  Write your answers in boxes 14-17 on your answer sheet.

  Why soil degradation could be a disaster for humans

  Healthy soil contains a large variety of bacteria and other microorganisms, as well as plant remains and 14.................... . It provides us with food and also with antibiotics, and its function in storing 15.................... has a significant effect on the climate. In addition, it prevents damage to property and infrastructure because it holds 16.................... If these microorganisms are lost, soil may lose its special properties. The main factor contributing to soil degradation is the 17.................... carried out by humans.

  考题解析

  ●题目类型: Summary

  此题型是填空题的一种,为概括总结型题目,在雅思阅读中难度适中。此题型着重考查对原文一段或几段甚至全文的大意补充完整。句与句之间在原文中跨度可能略大,偶尔会出现乱序,所以如果定位词处找不到答案,可向上或向下多读几句;概括总结题逻辑性很强也可从题目上下文推断是否有并列、转折、因果或比较等关系,以此帮助快速找到答案。

  ●题目解析

 


 

  Questions 18-21

  Complete each sentence with the correct ending, A-F, below.

  Write the correct letter, A-F, in boxes 18-21 on your answer sheet.

  18 Nutrients contained in the unused parts of harvested crops

  19 Synthetic fertilisers produced with the Haber-Bosch process

  20 Addition of a mixture developed by Pius Floris to the soil

  21 The idea of zero net soil degradation

  A may improve the number and quality of plants growing there.

  B may contain data from up to nine countries.

  C may not be put back into the soil.

  D may help governments to be more aware of soil-related issues.

  E may cause damage to different aspects of the environment.

  F may be better for use at a global level.

  Questions18-21

  ●题目类型:Matching

  结尾句配对题是雅思考试中难度适中的一种题型。有些时候题目定位词非常不明显,或已经被同义替换掉,需要通过句子的内容去寻找后半句。在做题之前可以仿照选择题的做法,只读题目不读选项,在按照顺序读文章时,看到某个题目定位词,就从A选项开始从上至下排除即可。

  ●题目解析

 


 

  Questions 22-26

  Reading Passage 2 has seven paragraphs, A-G.

  Which section contains the following information?

  Write the correct letter, A-G, in boxes 22-26 on your answer sheet.

  NB You may use any letter more than once.

  22 a reference to one person’s motivation for a soil-improvement project

  23 an explanation of how soil stayed healthy before the development of farming

  24 examples of different ways of collecting information on soil degradation

  25 a suggestion for a way of keeping some types of soil safe in the near future

  26 a reason why it is difficult to provide an overview of soil degradation

  Questions 22-26

  ●题目类型:Matching

  信息配对扌题属于雅思题型中难度最大的细节题之一。此题型考查题日信息在原文中对应的段落。在解题时,需要非常认真地阅读原文信息,避免漏读。出题顺序为乱序,因此最为节省时间的做法为:按照原文顺序阅读,读完一段,在 list of matching里找寻一条对应的答案。NB表示任何一段都有可能出现不止一个细节信息。注意:单独做信息配对题或通过定位词去原文中寻找对应信息都非常浪费时间,与其他题型结合做题是最稳妥和省时的方式。

  ●题目解析

 

  三立在线是一家为考雅思的同学设计一站式的留学生态服务,结合线上与线下,力求打造雅思高分学员。

  零基础学雅思

  获取1-13全套剑桥雅思真题集

  请点击以下按钮获取咨询/获取

关闭

忘记密码

手机号:

验证码: 发送验证码

密码:

确认密码:

没有账号?
关闭
已有账号? 立即登录
关闭

注册

手机号:

验证码: 发送验证码

密码:

确认密码:

接受并同意《用户服务条例》和《隐私权相关政策》